Receptai
Varškės vamzdeliai vos per 20 min. Jei nėra kokoso drožlių, pabarstau tik cukrumi
Ingredientai:
- varškė – 250 g
- druska – 1 žiupsnis
- sviestas – 80 g
- kvietiniai miltai – 180 g
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- cukrus – 3 valgomieji šaukštai
- kokoso drožlės – 2 valgomieji šaukštai
Sumaišykite varškę su druska ir minkštu sviestu, supjaustytu kubeliais. Šakutės ar grūstuvo pagalba
suminkykite iki vienalytės masės.
Dėkite į varškę pusę išsijotų miltų ir kepimo miltelius, permaišykite. Paskui, palaipsniui suberdami likusius
miltus (jų gali prireikti truputį daugiau ar mažiau), užmaišykite kietą tešlą.
Padalinkite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną susukite į dešrelę. Dabar iškočiokite kočėlu į ilgą stačiakampį iki 2-3
mm storio. Nupjaukite nelygius kraštus.
Pabarstykite kiekvieną tešlos lakštą cukrumi ir kokoso drožlėmis, paskui susukite į vyniotinius. Stenkitės
padaryti tai kaip galima stangriau.
Supjaustykite vyniotinius 5 cm ilgio gabalėliais. Dėkite vamzdelius į skardą, užtiestą kepimo popieriumi ir
kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.