Virtuve

Vienintelis „teisingas“ bulvių su česnakais, keptais rankovėje, receptas

Kepimo rankovė – patogi ir praktiška priemonė sveikam maistui orkaitėje gaminti. Jis leidžia maisto produktuose išlaikyti maksimalų naudingųjų medžiagų kiekį.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad keptuvas lieka švarus, o virtuvėje nėra jokių purslų ir riebalų dėmių.

Pats populiariausias patiekalas rankovėje – keptos bulvės. Ji gaunasi gardesnė ir naudingesnė, negu šiaip kepta riebaluose. Tai puikus garnyras prie žuvies ar mėsos. Be to, yra visavertis kasdienis patiekalas.

Kad jas pagamintumėte, jums reikės:

  • 500 g bulvių,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 2 val. š. dižono garstyčių,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 valg. š. sauso baltojo vyno,
  • 1 arb. š. druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • bet kokių žalumynų.

Gaminimas

1) Bulves gerai nuplaukite ir nuskuskite. Paskui išilgai perpjaukite, bet būtinai gana stambiai.

2) Sudėkite į platų indą ir gausiai apibarstykite druska.

3) Nulupkite česnakus ir išspauskite spaudimo įrankiu. Žalumynus susmulkinkite.

4) Į indą sudėkite bulves, garstyčias, aliejų, vyną, žalumynus ir česnaką. Viską gerai išmaišykite. 

5) Bulves sudėkite į kepimo rankovę. Ją įkiškite į įkaitintą orkaitę.

6) Bulves kepkite 30–35 min., kol iškeps. Nepamirškite retkarčiais permaišyti, kad nepridegtų.

7) Bulvės turi iš išorės apskrusti ir viduje iškepti.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close