Receptai
Višta piene. Skanėstas per 30 minnučių
Ingredientai
– vištienos šlaunelės 6 vnt
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– čiobreliai 1 arbatinis šaukštelis
– aitrieji pipirai 0,5-1 arbatinis šaukštelis
– karis 1 arbatinis šaukštelis
– česnakas 2 skiltelės
– pienas 150 ml
– aliejus 6 valgomieji šaukštai
Paruošimas
1. Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite. Kiekvienos šlaunelės odelę ir minkštimą įpjaukite iš vienos pusės, atskirdami mėsą nuo kaulo tik iš vienos pusės. Taip pat išimkite plonus kauliukus iš mėsos ir odelės.
2. Mėsą ant kaulo sudėkite į gilų indą, apibarstykite maltais juodaisiais ir čili pipirais, druska, džiovintu česnaku, čiobreliais, kariu. Permaišykite,kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant mėsos.
3. Mėsą su prieskoniais užpilkite pienu, kad jis pilnai apsemtų visus gabalėlius, permaišykite. Indą užtieskite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad mėsa persisunktų marinatu.
4. Dėkite keptuvę ant viryklės, pilkite didelį kiekį aliejaus. Išimkite vištieną iš marinato, dėkite į karštą aliejų.
5. Kepkite vištą ant didelės ugnies iš kiekvienos pusės po 5 min. Keptuvės uždengti nereikia, marinuota vištiena ir taip greitai iškeps viduje.
6. Mėsą dėkite į lėkštę, patiekite šiltą, papildykite lengvomis daržovių salotomis. Gero apetito!