Receptai

Vos 1 stiklinė avižinių dribsnių ir 1 agurotis. Niekada gyvenime neragavau tokių skanių blynų

Ingredientai

– agurotis 1 vnt
– avižiniai dribsniai 200 g
– verdantis vanduo 200 ml
– kietasis sūris 200 g
– kiaušiniai 2 vnt
– česnakas 2 skiltelės
– krapai pagal skonį
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– itališkų žolelių mišinys 1 arbatinis šaukštelis
– aliejus kepimui

Eiga

– Avižinius dribsnius perdėkite į gilų indą, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 20 min.

– Agurotį nuplaukite, nupjaukite uodegėles. Daržovę stambiai sutarkuokite, pasūdykite, palikite 15 min.

– Po nurodyto laiko nuspauskite nereikalingas sultis, perdėkite daržoves į gilų indą. Dėkite išbrinkusius dribsnius, tarkuotą kietąjį sūrį ir smulkiai kapotus krapus. Į gautą mišinį įmuškite 2 kiaušinius , dėkite išspaustą česnaką, berkite druskos ir prieskonių pagal skonį.

– Kruopščiai permaišykite ingredientus iki vienalytės konsistencijos. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi šaukštu dėkite nedidelį tešlos kiekį, formuodami apvalius ar ovalius vienodo dydžio blynus. Apkepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol taps auksaspalviai. Gatavus gaminius dėkite į lėkštę, uždengtą popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte nereikalingą aliejų.

– Padažo paruošimui giliame inde sumaišykite majonezą, grietinę arba natūralų jogurtą. Šviežią ir marinuotą agurką smulkiai sutarkuokite, nuspauskite nereikalingas sultis ir dėkite į padažą. Krapus smulkiai sukapokite, dėkite į kitus ingredientus kartu su maltais juodaisiais pipirais ir kalendra. Kruopščiai permaišykite, padažas paruoštas!

– Aromatingus blynus iš aguročio ir avižinių dribsnių patiekite su gaiviu, vasarišku padažu.

 

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page