Receptai
Vos 1 stiklinė avižinių dribsnių ir 1 agurotis. Niekada gyvenime neragavau tokių skanių blynų
Ingredientai
– agurotis 1 vnt
– avižiniai dribsniai 200 g
– verdantis vanduo 200 ml
– kietasis sūris 200 g
– kiaušiniai 2 vnt
– česnakas 2 skiltelės
– krapai pagal skonį
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– itališkų žolelių mišinys 1 arbatinis šaukštelis
– aliejus kepimui
Eiga
– Avižinius dribsnius perdėkite į gilų indą, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite 20 min.
– Agurotį nuplaukite, nupjaukite uodegėles. Daržovę stambiai sutarkuokite, pasūdykite, palikite 15 min.
– Po nurodyto laiko nuspauskite nereikalingas sultis, perdėkite daržoves į gilų indą. Dėkite išbrinkusius dribsnius, tarkuotą kietąjį sūrį ir smulkiai kapotus krapus. Į gautą mišinį įmuškite 2 kiaušinius , dėkite išspaustą česnaką, berkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
– Kruopščiai permaišykite ingredientus iki vienalytės konsistencijos. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi šaukštu dėkite nedidelį tešlos kiekį, formuodami apvalius ar ovalius vienodo dydžio blynus. Apkepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol taps auksaspalviai. Gatavus gaminius dėkite į lėkštę, uždengtą popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte nereikalingą aliejų.
– Padažo paruošimui giliame inde sumaišykite majonezą, grietinę arba natūralų jogurtą. Šviežią ir marinuotą agurką smulkiai sutarkuokite, nuspauskite nereikalingas sultis ir dėkite į padažą. Krapus smulkiai sukapokite, dėkite į kitus ingredientus kartu su maltais juodaisiais pipirais ir kalendra. Kruopščiai permaišykite, padažas paruoštas!
– Aromatingus blynus iš aguročio ir avižinių dribsnių patiekite su gaiviu, vasarišku padažu.