LIFE

Žmonės, mėgstantys aštrų maistą, gyvena ilgiau. Tyrimas

Neseniai atliktas tyrimas patvirtino, kad aštrų maistą mėgstantys žmonės gyvena ilgiau.

Mokslininkai 23 metus rinko duomenis apie 16 000 amerikiečių.

Pasirodė, kad aštrų maistą mėgstančių žmonių mirtingumas buvo 21 procentu mažesnis.

Aštrus maistas priverčia smegenis gaminti daugiau serotonino, laimės hormono. Tai padeda susidoroti su stresu, depresija ir bloga nuotaika.

Pagrindinis aštrių prieskonių komponentas kapsaicinas, jis turi visą eilę gerųjų savybių.

Pavyzdžiui – kapsaicinas sumažina širdies susirgimų riziką ir pagerina virškinimą, kovoja su kai kuriais nutukimo tipais.

Kapsaicinas žinomas savo nuskausminančiomis savybėmis: jis gali numalšinti nervų impulsus. Štai kodėl ši medžiaga yra vienas iš svarbiausių komponentų skausmą mažinančiuose kremuose.

Daugelis gydytojų laiko kapsaiciną efektyviu ginklu kovoje su prostatos vėžiu.

Bet jei jūs turite problemų su virškinimu – elkitės atsargiai, per daug nevartokite aštriųjų patiekalų, ypač ant tuščio skrandžio.

O jūs mėgstate aštrų maistą?

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close