Receptai
15 metų gaminu šį nekeptą tortą, kol užverda arbatinukas. Jis skanesnis už Napoleoną, Medutį ir Prahą
Ingredientai:
- meduoliai – 600-800 g
- grietinė – 500 g
- cukraus pudra – 100-150 g
- bananai – 2 vnt
- kiviai – 3 vnt
- aguonos – 4-6 arbatiniai šaukšteliai
- pieniškas šokoladas
1. Pjaustau meduolius mažais kubeliais.
2. Gaminu kremą. Sumaišau riebią grietinę ir cukraus pudrą.
3. Išardomą formą užtiesiu maistine plėvele. Pirmu sluoksniu dedu meduolius ir sutepu juos kremu.
Paskui paskirstau kremo sluoksnį teptuku ir suspaudžiu „paplotį“ šaukštu.
4. Toliau pabarstau paplotį aguonomis.
5. Ant aguonų dedu riekutėmis supjaustytus bananus.
6. Kartoju sluoksnį iš meduolių ir kremo.
7. Vėl pabarstau meduolius aguonomis ir dedu kivių griežinėlius.
8. Paskutinis sluoksnis vėl meduoliai ir kremas.
9. Uždengiu tortą maistine plėvele ir dedu nakčiai į šaldytuvą.
10. Rytą nuimu maistinę plėvelę ir perdedu tortą į didelę plokščią lėkštę. Pabarstau tortą smulkiai sutarkuotu pienišku šokoladu.