Receptai

Skaniausi turkiški paplotėliai, kurie jus sužavės

Paplotėliai naudojami turbūt viso pasaulio virtuvėse. Pasigaminkite turkišką variantą, kuris patiks visiems.

Tešla:

– miltai – 280 g
– sausos mielės – 5 g
– cukrus – 1 valgomasis šaukštas
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– alyvuogių aliejus – 3 valgomieji šaukštai
– vanduo – 130 ml

Įdaras:

– pomidoras – 1 vnt
– svogūnas – 1 vnt
– geltonoji paprika – 1⁄2 vnt
– raudonoji paprika – 1⁄2 vnt
– aitrusis pipiras – 1 vnt
– faršas – 250 g
– pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas
– česnakas – 2 skiltelės
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– pipirai – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
– paprika – 1 arbatinis šaukštelis
– svogūnų laiškai – 1⁄2 ryšulėlio
– petražolės ir krapai – 1⁄2 ryšulėlio

Receptas:

Giliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų.

Pilkite alyvuogių aliejų, vandenį. Perdėkite ant stalo.

Minkykite tešlą, kol taps elastinga. Dėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti šiltoje vietoje pusę valandos.

Blenderyje sumaišykite pomidorą, svogūną, trijų rūšių pipirus.

Dėkite gautą mišinį į faršą kartu su pomidorų pasta, česnaku, druska, pipirais, paprikos milteliais ir žalumynais. Kruopščiai permaišykite.

Stalą ir kočėlą pabarstykite miltais. Supjaustykite tešlą nedideliais gabalėliais.

Kiekvieną iškočiokite į ploną paplotėlį.

Dėkite paplotėlius į skardą, užtiestą kepimo popieriumi. Plonu sluoksniu paskirstykite įdarą. Kepkite 230 laipsnių temperatūroje 8-12 min.

Truputį atvėsinkite ir patiekite.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page