Patarimai
Salotų lapai ilgai išliks švieži: 3 gudrybės
Šis naudingas ir skanus produktas, deja, taip greitai netenka šviežumo ir džiūsta. Tačiau pakanka jįlaikyti teisingai ir jis išsaugos savo naudingąsias savybes ir išvaizdą net iki savaitės. Susipažinkite su patikrintais patarimais.
1. Parsinešę salotas namo, suvyniokite jas į drėgną audinį ar popierinį rankšluostį ir dėkite į šaldytuvą. Taip laikant jos išliks šviežios iki 7 dienų. Tačiau neleiskite audiniui išdžiūti.
2. Padalinkite salotas lapais. Kiekvieną lapą nuplaukite ir kruopščiai nupilkite nereikalingą vandenį.
Plastikiniame maisto laikymo konteineryje sluoksniuokite salotų lapus ir popierinius rankšluosčius. Uždarykite dėžutę ir dėkite į šaldytuvą.
3. Močiutės patardavo salotų nepjaustyti peiliu (išimtis – romaninės ir aisbergo), kadangi esant kontaktui su metalu švelnūs lapai praranda vitaminą C ir pakeičia skonį. Štai kodėl salotas plėšome pirštais. Tačiau jeigu tam neturite laiko, naudokite plastikinį peilį.
Tegu jūsų salotos visada būna šviežios!