Receptai
Panakota, su vyšniomis: receptas, kurį aš pavogiau iš „michelininio“ restorano

Panakota – populiarus itališkas desertas, kurio nesigėdija patiekti geriausiuose pasaulio restoranuose.
Bet dabar jums neteks išlaidauti brangioms įstaigoms, todėl kad mes išsiaiškinome, kaip paruošti tikrą vyšninę panakotą namų sąlygomis! Svarbiausia – laikytis proporcijų, ir viskas pavyks!
Jums prireiks:
- 150 g vyšnių
- 200 ml 33% grietinėlės
- 100 ml pieno
- 100 g cukraus
- 25 g želatinos
- 150 ml vandens

- Užpilkite želatiną 50 ml šalto vandens ir palikite 10 min.
- Supilkite grietinėlę ir pieną į prikaistuvį, pastatykite ant ugnies ir įkaitinkite, neužvirindami.
- Suberkite cukrų ir leiskite jam ištirpti, pastoviai maišydami.
- Dėkite pusę paruoštos želatinos į grietinėlės mišinį. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir išpilstykite į indus.
- Į kiekvieną indą dėkite po kelias vyšnias ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
- Likusias vyšnias užpilkite 100 ml vandens ir dėkite ant ugnies. Užvirinkite ir dėkite likusią želatiną. Kruopščiai permaišykite ir leiskite ataušti.
- Kai grietinėlės mišinys šaldytuve sustings, pilkite viršun vyšnių žele su uogomis.
- Dėkite atgal į šaldytuvą kad pilnai sustingtų.



