Patarimai
6 sultingų muštinių paslaptys
Muštiniai skanūs ir populiarūs, juk juos paruošti taip paprasta ir greita. Tačiau verta atsižvelgti į kai kurias jų paruošimo gudrybes ir būtent tada jūs gausite minkštą ir ploną mėsą!
O štai ir kelios paslaptys. Patyrusioms šeimininkėms jos galbūt ir nebus naujos, o štai pradedantiems kulinarams padės.
1. Mėsa. Naudokite šviežią mėsą, atšildyta netiks geriems muštiniams. Iš kiaulienos muštiniams naudokite sprandinę ir mentę; iš jautienos ir veršienos – file ar kumpį; vištiena ir kalakutiena, žinoma, krūtinėlė.
2. Muštinių storis ir dydis. Muštiniams mėsą pjausto skersai plaušų, jų dydis neturi reikšmės, o štai gabalėlių storis turi būti iki 1,5 cm, taip mėsa tolygiai iškeps.
3. Teisingai išmušti. Muštiniai todėl ir vadinami muštiniais, kad prieš ruošimą juos reikia išmušti. Mušti reikia atsargiai, kad mėsa neprarastų visų savo sulčių, o taip pat nesuplyšinėtų.
4. Prieskoniai. Skaniems muštiniams pakanka tik druskos ir šviežiai maltų pipirų, muštinius sūdo pačioje ruošimo pabaigoje, kitaip mėsa išleis sultis ir muštiniai bus sausi.
5. Apvoliojimas. Tikimybė gauti sultingus muštinius padidės, jei juos apvoliosite. Tam pamirkykite mėsos ruošinius į plaktą kiaušinį, o paskui apvoliokite džiūvėsėliuose.
6. Kepimas. Muštinių ruošimui geriau naudoti keptuvę su nepridegančia danga, taip sumažinsite aliejaus kiekį ir patiekalas nebus riebus. Dėkite muštinius į labai gerai įkaitintą keptuvę. Vištienai ir kalakutienai pakanka 2-3 minučių kepimo iš kiekvienos pusės; kiaulienai – 3-4 min; jautienai – 4-5 min.