Idomybes

7 dalykai, kodėl virtuvėje nėra jaukumo ir karaliauja amžina betvarkė

  1. Universalios lentelės

Geriau, kai lentelės yra „specializuotos“: mėsai viena, daržovėms kita, žuviai trečia. Be to reikia prisiminti, kad plastikinės pjaustymo lentelės yra kur kas pavojingesnės, vertinant patogeninių bakterijų dauginimąsi ant jų, nei medinės.

  1. Baldai be cokolių

Po spintelėmis su siaurais tarpais tarp spintelės ir grindų, kaupsis dulkės, augintinių plaukai, smulkios šiukšlės ir purvas. Šių sunkiai prieinamų vietų tvarkymas užims daug laiko ir reiks specialių priemonių.

  1. Faktūrinė grindų danga

Kiekvienas išsikišimas ant virtuvės grindų – magnetas purvui. Dulkių ir smulkiausių riebalų dalelyčių mišinys užkibs už parketo sujungimų ar reljefinio linoleumo raštų.

  1. Rankšluosčiai viskam

Tyrinėtojai kultivavo bakterijas iš 100 virtuvinių rankšluosčių po 1 mėn. jų naudojimo virtuvėje. Beveik pusė iš jų turėjo ligas sukeliančių bakterijų. Be to, ant rankšluosčių, naudojamų keliems tikslams, įskaitant indų šluostymą, rankų šluostymą ir paviršių valymą, išaugo daugiau bakterijų, negu ant tų, kurie buvo naudojami vienam tikslui.

  1. Peilių rinkinys

Visų pirma, šis didžiulis daiktas užims daug vietos ant darbastalio, o tai reiškia, kad rinks visus lašelius ir jį reiks atskirai valyti. Antra – tokiuose rinkiniuose yra labai daug peilių, kurių jūs gal ir nenaudosit metų metais.

  1. Atviras ventiliacijos vamzdis

Gofruotas vamzdis gana paprastai montuojama, bet jį labai nepatogu valyti: su laiku, smulkiose klostelėse susikaupia dulkės. Jas išvalyti labai sunku, nes vamzdis yra palubėje, antra – jis gan judrus ir jį trinant, jis gali net labai susiglamžyti.

  1. Konteineriai

Keletas konteinerių kruopų laikymui – tai praktiška, bet kalnas nenaudojamų talpų – tai balastas, užimantis brangią virtuvės vietą. Konteineriai vienkartiniam maisto laikymui, negali būti naudojami antrą kartą, juos reikia išmesti.

Related Articles

You cannot copy content of this page