Patarimai

9 kulinariniai triukai, kurių nenaudoti būtų nusikaltimas

  1. Pagerinam makaronų skonį

Norite paįvairinti įprastus padažus makaronams? Ryškumo suteiks citrinos sultys, kaparėliai, alyvuogės arba actas. O kad padažas būtų švelnesnis, porą minučių iki baigiant gaminti padažą, pridėkite į jį šiek tiek pieniškų produktų (jogurto, ožkos sūrio, pieno).

  1. Kepam idealios formos pyragą

Dar viena idealaus pyrago paslaptis  — dantų siūlo naudojimas. Dantų siūlas pjauna tešlą kur kas geriau, negu peilis. Nuo šiol jūsų varškės pyragas, bandelės ir kita bus idealūs…

  1. Kepam svogūnus keptuvėje ir neperkepam

Jei jūs pastebėjote, kad svogūnai kepa per smarkiai, įmeskite į keptuvę ledo gabalėlį. Ji  atvės, leda greit išgaruos, o svogūnai liks reikiamos konsistencijos.

  1. Atšildom mėsą per kelias sekundes

Pamiršot iš anksto  išimti iš šaldiklio mėsą ir ją atšildyti? Ne bėda, galima atšildyti, naudojant puodą su karštu vandeniu ir koštuvą. Vištiena atšyla per 10minučių, kitos mėsos rūšys – per 12 minučių.

  1. Atskiriam trynį nuo baltymo

Kaip atskirti trynį nuo baltymo, naudojant plastikinį butelį, žino visi. Bet yra paprastesnis būdas. Jums reiks šaukšto su skylutėmis ir įprasto indo baltymams.

  1. Hermetiškai uždarom maišelį

Hermetiškai užtaisyti maišelį galima, pasitelkus lygintuvą ir foliją. Folija apsukam maišelio galą, tada šią konstrukciją kelioms sekundėms prispaudžiam lygintuvu.

  1. Išspaudžiam citrinos sultis

Nusprendėte į sriubą, padažą, salotas pridėti citrinų sulčių, o po ranka nėra sulčiaspaudės?

  1. Pjaustom svogūną idealiais žiedais

Svogūno pjaustymas ne visiems patinka. Šis triukas neišgelbės jūsų nuo ašarų, bet tikrai išsaugos pirštus nuo sužeidimų ir supjaustyti svogūnus gražiais žiedais.

  1. Greit išimam kauliukus iš uogų

Kad nė vienas kauliukas nesugadintų smaližiavimo uogomis, galima rasti paprastą būdą, juos pašalinti. Apsiginkluokite buteliu su siauru kakliuku ir plonu pagaliuku.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page