Receptai
Taip skanu, kad gaminu 3 kartus per savaitę. Pusryčiai per 10 minučių
Ingredientai:
– kefyras 300 ml
– miltai 8 valgomieji šaukštai
– pieniška dešra 100 g
– kiaušinis 1 vnt
– cukrus 1 valgomasis šaukštas
– druska 0,5 arbatinio šaukštelio
– soda 0,5 arbatinio šaukštelio
– svogūnų laiškai – pagal skonį
– krapai – pagal skonį
– aliejus 74 ml
Paruošimas:
1. Giliame inde sumaišykite šiltą kefyrą ir 1 kiaušinį. Kruopščiai suplakite ingredientus šluotele iki vienalytės konsistencijos.
2. Į gautą mišinį berkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir 0,5 arbatinio šaukštelio smulkios druskos. Kruopščiai permaišykite.
3. Nuimkite virtos dešros apvalkalą, supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į tinginių pyragėlių tešlą. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai sukapokite, dėkite į kitus ingredientus.
4. Permaišykite tešlą. Dėkite į ją išsijotus miltus ir sodą. Vėl permaišykite ingredientus iki vienalytės
konsistencijos. Turi gautis tešla kaip blynams.
5. Šaukštu dėkite nedidelį tešlos kiekį į keptuvę su įkaitintu aliejumi, formuodami apvalius ar ovalius
pyragėlius. Apkepkite gaminius ant vidutinės ugnies iki auksaspalvės plutelės iš abiejų pusių.
6. Gatavus tinginių pyragėlius dėkite į lėkštę, užtiestą popierinėmis servetėlėmis, kad sugertų perteklinį aliejų.
Kefyrinius tinginių pyragėlius patiekite karštus su grietine ar kaip užkandį. Esant pageidavimui, į tešlą galima dėti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, itališkų žolelių.