Receptai
6 gaivinantys gėrimai, kuriuos lengva pasigaminti namuose
Mėlynės ir apelsinas
Jums prireiks:
- 2 supjaustyti apelsinai
- Sauja mėlynių
- Šaltas filtruotas vanduo
- ledas
Gaminimas:
Visus ingredientus sumaišykite ąsotyje ir 2-24 valandoms pastatykite į šaldytuvą, kad vanduo nusistovėtų. Galima sutrinti mėlynes, kad jos duotų daugiau sulčių.
Arbūzas ir mėta
Jums prireiks:
- 500 g gabalėliais supjaustyto arbūzo
- Mėtos lapelių
- Šalto filtruoto vandens
- ledo
Gaminimas:
Sumaišyti arbūzą, mėtą ir ledą ąsotyje, po to užpilti vandeniu. Palikti šaldytuve 2-8 valandoms. Kad skonis būtų ryškesnis, arbūzo ir mėtos kiekį galima padidinti.
Apelsinas su agurku
Jums prireiks:
- 2 didelių apelsinų
- 1 citrinos
- 1/2 didelio agurko
- 1 saujelės šviežių mėtų
- Šalti filtruoto vandens
- ledo
Gaminimas:
Аapelsinus, citriną ir agurką supjaustyti, sudėti į ąsotį, užpilti vandeniu. Šiek tiek paspausti vaisius, kad jie išskirtų daugiau sulčių. Mėtas susmulkinti ir sudėti į ąsotį.
Greipfrutas ir rozmarinas
Jums prireiks:
- 1/2 supjaustyto greipfruto
- Kelių šakelių rozmarino
- Šalto filtruoto vandens
- Ledo
Gaminimas:
Ąsotyje sumaišyti ledą ir supjaustytą greipfrutą. Pridėti rozmarino šakelių. Užpilti vandeniu. Palikti šaldytuve nakčiai.
Avietės, rožės žiedlapiai ir vanilė
Jums prireiks:
- 200 g aviečių
- Vanilės lazdelė
- Rožės žiedlapiai
- Šaltas filtruotas vanduo
- Ledas
Gaminimas:
Ąsotyje sumaišyti visus ingredientus ir užpilti šaltu vandeniu. Palikti nakčiai šaldytuve.
Mėlynės ir levanda
- Jums prireiks:
- 250 g mėlynių
- Levandos žiedų
- Šalto filtruoto vandens
- Ledo
Gaminimas:
Ąsotyje sumaišyti uogas ir levandos žiedus, užpilti vandeniu. Galima uogas sutrinti. Palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 min. Tiekiant į stalą, įdėti ledo.
Tai jums tikrai patiks!