Receptai
Kol užplikau arbatą, aš spėju iškepti obuolinius avižų sausainius. Jokių pastangų, o rezultatas stulbinantis! Gaunasi labai skanu!
Šiandien noriu pasidalinti su jumis puikiu ir paprastu avižinių sausainių receptu su obuoliais. Jokių pastangų, o rezultatas stulbinantis! Tai, ko reikia prie arbatos! Sausainiai gaminami iš miltų ir avižinių dribsnių mišinio. Gaunasi labai skanu!
Ingredientai, kurių reikės:
- 150g svorio kiaušinis
- cukrus 90 g
- sviestas 100 g
- miltų mišinys – 100 g miltų+100 g maltų avižinių dribsnių
- žiupsnelis druskos
- kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis arba 5 g
- vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
- lupti obuoliai 200 g
Paruošimo procesas žingsnis po žingsnio:
Visus sausus produktus sumaišykite dubenyje.
Nulupkite obuolius, išpjaukite šerdelę ir stambiai sutarkuokite ar supjaustykite mažais kubeliais.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių .
Sviestą dėkite į lėkštę, berkite cukrų, kiaušinį ir plakite, kol ištirps cukrus.
Dabar į šią masę suberkite sausą mišinį.
Paskutinius dėkite obuolius ir gerai išmaišykite mentelės pagalba.
Skardą užtieskite kepimo popieriumi ir dėkite suformuotus sausainius. Tam galima naudoti konditerinį maišelį be antgalio.
Dėkite sausainius į orkaitę, po kelių minučių sumažinkite temperatūrą iki 190.
Neperdžiovinkite sausainių, jie turi likti šviesūs.
Po to, kai sausainiai atvės, galite pabarstyti juos cukraus pudra.