Receptai

Paprasta vakarienė iš lavašo tokia skani, kad net nesitiki

Paruošimui reikia 5 kiaušinių, 120-130 g kietojo sūrio, 100 ml grietinės, apie 30 g svogūnų laiškų (kelių vnt), o taip pat druskos ir prieskonių pagal skonį.

Užpilui būtini 2 kiaušiniai, 3 valgomieji šaukštai pieno, pagal pageidavimą džiovintos žolelės (galima naudoti ir šviežius aromatinius žalumynus), o taip pat 80 g grietinės ir truputis druskos.

Paruošimas

Šiam sočiam ir klasiškam pyragui paruošti neprireiks specialių kulinarinių įgūdžių. Iš pradžių reikia padaryti įdarą. Kiaušinius kietai išvirkite, ataušinkite šaltame vandenyje, nulupkite ir sutarkuokite. Sūrį irgi sutarkuokite, o svogūno laiškus sukapokite peiliu. Sumaišykite visus šiuos ingredientus ir dėkite grietinę su prieskoniais ir druska. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vienalytė masė.

Toliau tepkite užtepėlę ant lavašų ir susukite juos į gana standžius vyniotinius. Kiekvieną vyniotinį supjaustykite 4-5 cm storio gabalėliais.

Paruoškite apvalią formą, užtieskite ją kepimo popieriumi, sutepkite sieneles ir dugną aliejumi ar sviestu.

Paskui dėkite vyniotinio gabalėlius pakankamai glaustai.

Padarykite užpilą, įmušę į dubenį kiaušinius, sumaišę juos su pienu ir grietine, o taip pat pridėję žolelių ir druskos. Šiuo skystu mišiniu užpilkite supjaustytus suktinukus, tolygiai paskirstykite skystį po visą paviršių.

Pašaukite formą į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 25 min. Per tą laiką jūsų pyragas gražiai parus, taps purus, minkštas ir vientisas (gabalėliai užsifiksuos užpile kepimo metu). Išoriškai jis primins valgomas rožytes su įdaru.

Patiekite pyragą karštą ar šiltą prie arbatos. Tačiau ir šaltas toks paprastas ir įdomus kepinys irgi labai skanus.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page