Receptai
Skanus grietinietis, kurio nereikia kepti
Paruošimui jums prireiks tokių ingredientų:
– cukrus – 7,5 valgomieji šaukštai
– miltai – 2,5 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai – 2 vnt
– riebi grietinė – 400 g
– smėliniai sausainiai – 300 g
– sviestas – 120 g
– pienas – 1-2 valgomieji šaukštai
– sviestas – 100 g
– vanilinas
Paruošimo procesas paprastas:
1. Pradžiai būtina puode sumaišyti cukrų su miltais, paskui dėti ten kiaušinius ir permaišyti viską iki
vienalytės masės.
2. Dabar reikia supilti grietinę. Geriausia imti kokybiškiausią ir riebiausią, juk nuo to priklausys
deserto skonis.
3. Viską reikia permaišyti, o paskui virti ant lėtos ugnies, kol sutirštės.
4. Užvirus mišinį reikia maišyti dar 2 minutes, kol pasieks pudingo konsistenciją.
5. Puodą reikia nuimti nuo ugnies ir dėti ant ledo, po ko maišyti mišinį kol atauš. Jis turi gautis
vienalytis.
6. Pagrindui tiks mėgstami sausainiai, kuriuos būtina sutrupinti.
7. Į gautus trupinius reikia dėti sviesto, po ko viską permaišyti ir pagaminti paplotį.
8. Apie trečdalį trupinių reikia palikti, o likusius išberti.
9. Forma su trupiniais dedama į šaldytuvą.
10. Sviestą reikia ištirpinti, po to dėti į jį cukrų ir vaniliną.
11. Ataušusį kremą reikia sumaišyti su sviestu ir kruopščiai suplakti.
12. Vėliausiame etape kremą reikia dėti ant pagrindo ir palikti tortą šaldytuve per naktį.