Receptai
Žiedinis kopūstas: nuostabus receptas – kartais aš galvoju, kad jis skanesnis už mėsą
Pristatome jūsų dėmesiui nuostabius receptus iš žiedinių kopūstų, kurie lengvai pakeis bet kokį mėsos
patiekalą ant šventinio stalo!
Šis receptas patenkins bet kokio gurmano skonį.
Žiedinis kopūstas su grybais bešamelio padaže
Jo paruošimui jums prireiks:
– 1,5 kg žiedinio kopūsto
– 1 arbatinio šaukštelio druskos
– 2-3 l vandens
– 200 g pievagrybių
– 4 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių
– 750 ml pieno
– 60 g miltų
– 70 g sviesto
– 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
– kietojo sūrio
– druskos, pipirų, muskato riešuto
Paruošimo būdas:
1. Pradžiai susmulkinkite žiedinį kopūstą – gabalėliai turi būti vidutinio dydžio. Pilkite vandenį į
puodą, berkite druskos ir užvirinkite.
2. Kai vanduo užvirs, dėkite į jį žiedinio kopūsto gabalėlius ir virkite 4 minutes.
3. Praėjus šiam laikui, išimkite žiedinius kopūstus iš vandens ir dėkite į dubenį. Susmulkinkite
grybus. Įkaitinkite keptuvę, pilkite saulėgrąžų aliejaus ir apkepkite grybus ant nedidelės ugnies.
Nepamirškite pagardinti jų druska ir pipirais!
4. Į skardą dėkite keptus grybus. Paskui dėkite virtus ir smulkintus žiedinius kopūstus.
5. Imamės padažo gamybos. Tam reikia sumaišyti minkštą sviestą, ištirpintą su pienu, miltais,
garstyčiomis, muskato riešutais, druska ir pipirais. Gerai permaišykite gautą mišinį puode ant
silpnos ugnies, kol gausite vienalytį tirštą padažą.
6. Išpilkite padažą ant žiedinių kopūstų sluoksnio. Paskui pabarstykite tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min.
Jūsų patiekalas bus ne tik sotus ir sveikas – jis apstulbins savo skoniu jus ir jūsų artimuosius. Gero
apetito!