Receptai

Vištienos file „valtelės“: gaunasi skaniai, sultingai, paprastai (dalinuosi receptu)

Ingredientai:

– vištienos file – 2 vnt
– pomidoras – 1-2 vnt
– sūris – 80-100 g
– česnakas – 2-3 skiltelės
– grietinė ar jogurtas – 2-3 valgomieji šaukštai
– garstyčių grūdeliai – 1-2 arbatiniai šaukšteliai
– vištienos prieskoniai – 1,5-2 arbatiniai šaukšteliai
– druska, pipirai – pagal skonį
– žalumynai – petražolės ar krapai
– alyvuogių ar saulėgrąžų aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai

Paruošimas: įdarui supjaustau žalumynus (petražoles ar krapus). Stambiai sutarkuoju sūrį, nulupu ir susmulkinu česnaką. Į tinkamą indą dedu žalumynus, garstyčių grūdelius, grietinę, česnaką ir 1⁄2 tarkuoto sūrio. Gerai viską permaišau ir įdaras gatavas.

Imu vištienos file, nuplaunu ir nusausinu popieriniais rankšluosčiais. Kiekvieną file įpjaunu išilgai, bet ne
iki galo.

File „atveriu“, pabarstau prieskoniais ir sūdau pagal skonį, pas mane vištienos prieskoniai ir malti juodi
pipirai.

Ant vienos file pusės dedu įdarą. Antra file puse jį uždengiu, viršų pabarstau prieskoniais ir druska. File dedu ant paruošto dvigubo kepimo popieriaus lapo ir sutepu ją aliejumi (pas mane alyvuogių).

Toliau susuku ją į popierių, darydama savotišką valtelę, užsuku popieriaus kraštus kaip saldainį. Viršų
pabarstau sūriu, ant sūrio dedu pusžiedžiais pjaustytus pomidorus ir truputį sūrio.

Kepu tokias „valteles“ įkaitintoje iki 180-190 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes, geriau žiūrėkite pagal
savo orkaitę. Gatavą mėsą išimu iš orkaitės ir galima vaišintis!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page