Receptai

Kiaulienos muštinių receptas

Kokią mėsą rinktis kiaulienos muštiniams?

Muštiniai tradiciškai gaminami iš karbonado (nugarinės). Patariame rinktis atvėsintą mėsą, todėl kad
šaldytas karbonadas bus mažiau sultingas.

Kiaulienos muštinių ruošimo ypatybės

Skaniausių muštinių gamybai pirmiausia nuplaukite kiaulieną ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Nupjaukite nereikalingus riebalus ir gyslas. Uždenkite maistine plėvele ir išmuškite plaktuku.

Nepersistenkite: mėsa turi tapti plona, o ne sudriskusi. Todėl bandykite išmušti karbonadą tik iš vienos
pusės.

Kuo galima pakeisti rapsų aliejų kiaulienos muštinių recepte?

Ne kiekvienoje virtuvėje rasime rapsų aliejaus. Jei jūs nenorite jo pirkti tik vienam patiekalui, pakeiskite
vynuogių ar bet kokiu kitu aliejumi be skonio ir kvapo. Kiaulienos muštiniai gaunasi ne mažiau skanūs.

Jei kepimui nenorite naudoti aliejaus, muštinius ruoškite grilio keptuvėje. Ji leis arba visiškai pašalinti
aliejų iš recepto, arba naudoti jį minimaliai.

Ingredientai

  • Atvėsintas karbonadas (kiaulienos) – 8 vnt
  • miltai – 130 g
  • mėsos prieskoniai – 1 arbatinis šaukštelis
  • šviežiai malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Kajeno pipirai – pagal skonį
  • rapsų aliejus – 90 ml
  • sviestas – 1 valgomasis šaukštas

Atskirame dubenyje sumaišome miltus, Kajeno pipirus, juoduosius pipirus ir druską.

Kiekvieną muštinį apvoliojame mišinyje iš visų pusių.

Vidutinio dydžio keptuvėje įkaitiname aliejų. Kai jis įkaista, jame kepame kiaulienos muštinius. Kiekvieną
pusę reikia apkepti apie 2 minutes, kol susidarys gelsvai ruda plutelė ir nebeliks rausvų sulčių.

Kaip ir su kuo patiekti kiaulienos muštinius?

Prie kiaulienos muštinių puikiai tiks bulvės: keptos, virtos, košė ar skrudintos bulvytės. Garnyrui taipogi
tiks moliūgai, salierai, brokoliai, baklažanai bei grybai. Galima pridėti tarkuoto sūrio ar įvairių padažų.

Iš padažų kiaulienos muštiniams rinkitės garstyčių-medaus, aštrius ar česnakinius, o taip pat spanguolių
bei bruknių.

Kaip ir kiek laikyti kiaulienos muštinius?

Visiškai ataušusius kiaulienos muštinius laikykite šaldytuve hermetiškame inde ne daugiau 4-5 dienų.
Muštinius geriau užšaldykite ir laikykite šaldiklyje. Juos geriau šildyti orkaitėje.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page