Receptai

Agurkai suomiškai. Jei gaminate nedidelę marinuotų agurkų partiją, rekomenduojame atidėti porą stiklainiukų žiemos šventėms!

Ingredientai

  • agurkai 3 kg
  • vanduo 3 l
  • druska 6 valgomieji šaukštai
  • cukrus 400 g
  • actas 500 ml
  • garstyčių sėklos 2 arbatiniai šaukšteliai
  • lauro lapai 3 vnt

Paruošimas:

Į didelį indą pilkite vandenį, dėkite druską, cukrų, lauro lapus ir garstyčių sėklas. Dėkite
indą ant ugnies ir užvirinkite.

Tuo metu nuplaukite agurkus, nupjaukite uodegėles ir stambiai supjaustykite.

Į užvirusį vandenį pilkite 6% actą ir vėl leiskite skysčiui užvirti.

Dabar dėkite agurkus ir virkite kelias minutes pamaišydami, kol daržovės pakeis spalvą.

Dabar išdėliokite ruošinį į sterilizuotus stiklainius, uždarykite, užklokite antklode ir palikite
ataušti.

O kai žiemą rasite agurkus! Skaniausias marinatas iš acto, lauro lapų ir garstyčių daro
užkandį neįtikėtinai skanų.

Jei gaminate nedidelę marinuotų agurkų partiją, rekomenduojame atidėti porą stiklainiukų žiemos šventėms!

Related Articles

You cannot copy content of this page