Receptai
9 litrai skaniausio gėrimo iš 4 apelsinų!
Neseniai viename žurnale perskaičiau įdomų apelsinų gėrimo receptą. Iš 4 apelsinų išeina 9 litrai gėrimo!
Iš pradžių nepatikėjau, bet visgi nusprendžiau pabandyti padaryti, kadangi labai mėgstu apelsinų sultis. Išėjo puikus gėrimas!
Nesiskiria nuo parduotuvinio. Tačiau visi ingredientai natūralūs, o į parduotuvines sultis ko tik neprideda! Svarbiausia – viską daryti pagal receptą. Gamyba gaunasi be atliekų, kadangi iš apelsino likučių galima išvirti skanią apelsininę žele.
Apelsinų gėrimas: 4 apelsinus nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu (kad nuimtumėte vašką ir pašalintumėte kartumą), sausai nušluostyti, dėti 2 valandoms į šaldiklį, o geriau nakčiai.
Supjaustyti ir sumalti. Gautą masę užpilti 3 l šalto virinto vandens (aš naudoju vandenį iš filtrų), leisti pastovėti apie 10 min. Perkošti per kiaurasamtį (kad išeitų stambios dalelės), paskui per smulkų sietą, arba per marlę, sulenktą 5-6 sluoksniais.
Košiant iškart per marlę, stambios dalelės užkemša skylutes ir sultis būna sunku perkošti. Iš perkoštas sultis pilti dar 6 l vandens, 1 kg cukraus ir 30 g citrinos rūgšties, viską permaišyti, išpilstyti į butelius ir leisti pastovėti apie valandą.
Turi gautis 9 l skanaus apelsinų gėrimo. Iš likusios nuo košimo masės galima išvirti uogienę: pagal skonį dėti cukraus ir citrinos rūgšties, virti mikrobangų krosnelėje uždengus dangčiu 3 kartus po 5 min, pamaišant. Gausis apelsininė žele.