Receptai

9 litrai skaniausio gėrimo iš 4 apelsinų!

Neseniai viename žurnale perskaičiau įdomų apelsinų gėrimo receptą. Iš 4 apelsinų išeina 9 litrai gėrimo!

Iš pradžių nepatikėjau, bet visgi nusprendžiau pabandyti padaryti, kadangi labai mėgstu apelsinų sultis. Išėjo puikus gėrimas!

Nesiskiria nuo parduotuvinio. Tačiau visi ingredientai natūralūs, o į parduotuvines sultis ko tik neprideda! Svarbiausia – viską daryti pagal receptą. Gamyba gaunasi be atliekų, kadangi iš apelsino likučių galima išvirti skanią apelsininę žele.

Apelsinų gėrimas: 4 apelsinus nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu (kad nuimtumėte vašką ir pašalintumėte kartumą), sausai nušluostyti, dėti 2 valandoms į šaldiklį, o geriau nakčiai.

Supjaustyti ir sumalti. Gautą masę užpilti 3 l šalto virinto vandens (aš naudoju vandenį iš filtrų), leisti pastovėti apie 10 min. Perkošti per kiaurasamtį (kad išeitų stambios dalelės), paskui per smulkų sietą, arba per marlę, sulenktą 5-6 sluoksniais.

Košiant iškart per marlę, stambios dalelės užkemša skylutes ir sultis būna sunku perkošti. Iš perkoštas sultis pilti dar 6 l vandens, 1 kg cukraus ir 30 g citrinos rūgšties, viską permaišyti, išpilstyti į butelius ir leisti pastovėti apie valandą.

Turi gautis 9 l skanaus apelsinų gėrimo. Iš likusios nuo košimo masės galima išvirti uogienę: pagal skonį dėti cukraus ir citrinos rūgšties, virti mikrobangų krosnelėje uždengus dangčiu 3 kartus po 5 min, pamaišant. Gausis apelsininė žele.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page