Receptai

Greiti krepšeliai su uogomis. Tinka bet kokios šviežios ar šaldytos uogos. Rodau paprastą veiksmą, dėl kurio uogos atvirame kepinyje lieka sveikos

Tai vienas paprasčiausių skaniausio kepinio prie arbatos paruošimo būdų. Tinka bet kokios šviežios ar šaldytos uogos. Rodau paprastą veiksmą, dėl kurio uogos atvirame kepinyje lieka sveikos.

Dar pridėsiu vieną ingredientą, kuris suteikia malonų grietinėlės skonį. Krepšeliai gaunasi neįtikėtinai skanūs ir aromatingi.

16 porcijų.

Paruošimo laikas 25 min. Gaminimo laikas 25 min.

Ingredienttai:

– 400 g tešlos (sluoksniuotos)
– 220 g juodųjų serbentų
– 100 g varškės sūrio
– 2 valgomieji šaukštai su kaupu cukraus pudros (+kepiniui)
– 1 valgomasis šaukštas su kaupu krakmolo
– 1 kiaušinis

Instrukcijos:

1. Paruošimui imu šaldytus juoduosius serbentus. Dedame juos į dubenį, beriame krakmolą, cukraus pudrą ir permaišome. Paliekame ant stalo ir periodiškai permaišome.

2. Sluoksniuotą bemielę tešlą iš anksto atšildome. Pakuotėje yra 2 lakštai. Tešlą iškočiojame po 1 lakštą, berdami miltų.

3. Paskui susukame tešlą į vyniotinį, sutvirtiname tešlos kraštą su pagrindu ir supjaustome į 8 dalis (suktinukus).

4. Vieną perpjautą suktinuko pusę sutvirtiname pirštais, apverčiame ir pirštų pagalba formuojame krepšelį. Tai daryti paprasta, tešla gerai laiko formą. Iš 2 tešlos lakštų gaunasi 16 krepšelių.

5. Gatavus krepšelius išdėliojame padarydami atstumą sviestu išteptoje skardoje. Dabar imame krepšelius po vieną ir teptuku sutepame plaktu kiaušiniu (šonus ir viršų).

6. Į krepšelio dugną dedame varškės sūrį (po 1 arbatinį šaukštelį be kaupo). Sūris suteikia puikų grietinėlės skonį. Jį galima pakeisti varške, sumaišyta su cukrumi.

7. Uogas dubenėlyje periodiškai maišėme, jos truputį atitirpo ir vis daugiau pasidengė krakmolu su cukraus pudra. Jos lieka sveikos. Dedame juoduosius serbentus į krepšelius ir pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25 min.

8. Krepšeliai truputį padidės, šonai parus, o uogos išliks sveikos. Štai toks grožis gaunasi. Atvėsiname.

9. Pabarstome krepšelius su uogomis cukraus pudra ir patiekiame. Gaunasi puikus kepinys prie arbatos su uogų ir grietinėlės skoniu.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page