Receptai

Jei jums nusibodo standartiniai sumuštiniai, šventėms paruoškite tokį sūrio užkandį. Gražus ir originalus užkandis „Ežiukas“

Nerealiai gražus sūrio užkandis Ežiukas gali papuošti bet kurį šventinį stalą.

Būkite įsitikinę, kad jis sukels jūsų svečiams susižavėjimą.

Jei jums nusibodo standartiniai sumuštiniai, šventėms paruoškite tokį sūrio užkandį. Jis labai lengvai gaminamas. Be to, jo skonis švelnus ir neįprastas, jau nekalbant apie nepakartojamą apipavidalinimą.

Paruošimo receptas:

1. 200 g sūrio smulkiai sutarkuojame.

4 virtus kiaušinius taip pat.

Smulkiname nedidelį ryšulėlį krapų.

2. Į didelį dubenį dedame tarkuotą sūrį, paruoštus kiaušinius ir 400 g grietinėlės sūrio.

Čia taipogi įspaudžiame 2-3 česnako skilteles.

Dedame smulkintus krapus ir 3-4 valgomuosius šaukštus majonezo.

Viską gerai permaišome. Vietoje majonezo galima naudoti nesaldų tirštą jogurtą.
Iškart viso majonezo nedėkite, maišykite ir žiūrėkite užkandžio konsistencijos. Masė turi gautis tiršta ir gerai laikyti formą.

3. Gatavą įdarą perdedame į didelę ovalią lėkštę. Mano lėkštė 23 cm pločio ir 27 cm ilgio.

Iš įdaro formuojame ežiuko kūną. Nuvalome įdaro likučius.

4. Aplink įdarą gražiai išdėliojame apvalius sūdytus krekerius.

Viso prireiks apie 300 g krekerių. Iš migdolų riešutų formuojame ežiuko spyglius. Viso prireiks apie 150 g riešutų.

5. Nupjauname juodos alyvuogės galiuką, tai bus ežiuko nosytė.

Likusią alyvuogę perpjauname per pusę ir supjaustome pusžiedžiais. Tai ežiuko akytės.

6. Užkandis Ežiukas su krekeriais gavosi neįprastas ir originalus. Jis labai gražiai atrodo ant šventinio stalo.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page