Receptai
Grietininės tešlos pyragas su mėsos įdaru
Labai paprastai paruošiamas pyragas, kuriame nėra nieko nereikalingo.
Tokį galima pagaminti vakare po darbo arba per išeigines pietums – artimieji bus sužavėti jūsų
kulinarinio talento!
Ingredientai:
Tešla
– 4 stiklinės miltų
– 400 g grietinės
– 80 g aliejaus
– 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
– 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus
– 1,5 arbatinio šaukštelio sodos
– 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
– stipri arbata
Įdaras
– 600 g mėsos faršo (mėsa, svogūnai, prieskoniai, druska)
Paruošimo receptas
1. Dubenyje permaišyti sausus ingredientus: miltus, druską, cukrų, sodą ir kepimo miltelius.
2. Padaryti mišinyje duobutę ir supilti grietinę ir aliejų. Užmaišyti tešlą ir leisti jai pagulėti 15 min.
3. Perpjauti tešlą į 2 dalis ir kiekvieną iškočioti į ploną lakštą.
4. Perdėti vieną iš dalių ant kepimo popieriaus užtiestos skardos, dėti faršą ir paskirstyti jį po tešlą,
paliekant 2 cm tešlos kraštuose. Užsukti antrą tešlos lakštą ant kočėlo ir uždėti jį ant faršo.
5. Sutepti pyrago kraštus faršu ir suspausti juos. Sutepti pyragą stipria arbata ir kelis kartus pradurti,
kad garai laisvai išeitų.
6. Pašauti pyragą į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 20-25 min. Dar kartą sutepti arbata ir uždengti
rankšluosčiu 15-20 min.
Gero apetito!