Receptai

Kaip iš sutirštinto pieno padaryti skanų gėrimą

Likeris „Airiškas kremas“

Ingredientai:

  • 300 ml pieno, užvirinti
  • 1 indelis sutirštinto pieno (380 g)
  • 300 ml viskio
  • 1 valgomasis šaukštas kavos
  • 2 valgomieji šaukštai šokoladinio sirupo
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto (arba 16 g vanilinio cukraus)

Kiekis – 1 l

Paruošimas:

  1. Pieną ataušinti ir perkošti per smulkų sietą, kad į likerį nepatektų nė gramo pieno plėvelės.
  2. Visus ingredientus sumaišyti iki vienalytės masės ir išpilstyti į sterilius butelius (sterilizacijai prireiks: atidarytus išdėlioti ant vidurinės orkaitės lentynos, įjungti 120 laipsnių temperatūrą. Po to, kai orkaitės temperatūra pakils iki 120 laipsnių, butelius laikyti 20-25 min. Dangtelius 5 min virinti vandenyje).
  3. Dėti į šaldytuvą nusistovėti 3-4 dienas. Likeris paruoštas.

Laikyti šaldytuve iki 1 mėn.

Prieš vartojimą suplakti. Maloniai paskanaukite!

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page