Virtuve

Kaip pagaminti silkės tortą

Ingredientai:

  • 6-7 vaflių lakštai
  • 200 g silkės file
  • 300 g pievagrybių
  • 200 g svogūno
  • 300 g morkų
  • 100 g kietojo sūrio
  • 150 g majonezo (pageidautina naminio)
  • 1 ryšulėlis žalumynų

Paruošimas

  1. Išvirk morkas, apkepk grybus su svogūnais.
  2. Susmulkink blenderyje vieną svogūną ir silkės file. Atskirai susmulkink virtas morkas ir grybus.
  3. Dėk ant pirmo vaflių lakšto pusę silkės su svogūnais ir tolygiai paskirstyk po paviršių. Viršuje padaryk tinklelį iš majonezo ir uždenk antru lakštu.
  4. Ant antro lakšto dėk pusę apkeptų grybų su svogūnais, užtepk majonezo tinklelį ir uždenk sekančiu lakštu.
  5. Viršuje dėk morkas ir padenk jas majonezu.
  6. Pakartok tokią sluoksnių seką dar kartą.
  7. Viršutinį sluoksnį padenk tarkuotu sūriu.
  8. Leisk tortui kelias valandas (o geriau visą naktį) pastovėti šaldytuve. Kuo ilgiau tortas stovi, tuo lengviau jį pjaustyti.
  9. Prieš patiekiant galima papuošti tortą su silke įvairiais žalumynais, ikrais, vyšniniais pomidorais. Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close