Receptai
Kaip paruošti sūrį iš kefyro
Šiandien noriu pasidalyti švelniausio naminio produkto, kurį lengva pasidaryti pačiam,
receptu. Tam jums prireiks 2 pakuočių parduotuvinio kefyro. Pasigaminkite sūrį iš kefyro
jau savaitgalį!
Ingredientai:
- kefyras 2 l
- alyvuogių aliejus 150 ml
- druska pagal skonį
- česnakų milteliai pagal skonį
- bazilikas pagal skonį
- džiovinti pomidorai pagal skonį
Kefyro pakuotes nakčiai dėkite į šaldiklį. Kai produktas pilnai sustings, nukirpkite
pakuotes. Iš 2 l kefyro mums išėjo 330 g sūrio.
Kiaurasamtį užtieskite marle. Ją geriau sulenkti 2-3 sluoksniais. Dėkite kefyrą į
kiaursamtį. Kai jis aptirps, suimkite marlės kraštus. Pakabinkite masę taip, kad nutekėtų
visos išrūgos.
Kai skystis nutekės, iš gautos varškės masės suformuokite rutuliukus arbatinio
šaukštelio pagalba. Pagal skonį šią masę galite pasūdyti.
Jei sūris išėjo per sausas, įpilkite į jį išrūgų. Į atskirą dubenėlį įpilkite aliejų. Berkite į jį po
žiupsnelį džiovintų bazilikų ir česnakų.
Džiovintus pomidorus susmulkinkite, berkite ten pat. Permaišykite užpilą. Atsargiai dėkite
į jį sūrio rutuliukus. Dėkite ruošinį porai valandų į šaldytuvą.
Per tą laiką sūris iš kefyro sustandės, įgaus stabilią formą. Nors iš išvaizdos jis ir
primena mocarelą, bet pagal struktūrą žymiai švelnesnis. Tokius perlus aš dedu tiek į
daržovių, tiek į vaisių salotas. Patiekiu atskiroje pialoje. Svečiai gali mėgautis sūriu
paprastai arba tepti jį ant duonos. Apsivalgymas!