Receptai
Kepta mėsa „pataluose“– originalus ir skanus paruošimo būdas
Ingredientai
– kiauliena 300-500 g
– raudonasis svogūnas 1 vnt
– pomidoras 1 vnt
– bulvės 2 vnt
– kietasis sūris 100 g
– majonezas 4 valgomieji šaukštai
– garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai
– česnakas 2 skiltelės
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas
1. Kiaulienos minkštimą supjaustykite dideliais 1 cm storio gabalais. Turi gautis 3 pailgi gabalai. Mėsą uždenkite maistine plėvele, išmuškite virtuviniu plaktuku, po to pabarstykite druska ir pipirais, prieskonius įtrinkite į mėsą pirštais. Gabalus sudėkite vieną ant kito, padėkite į šalį 15 minučių, kad mėsa persisunktų prieskoniais.
2. Skardą užtieskite kepimo popieriumi. Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite dideliais žiedais. Svogūną išdėliokite skardoje trimis eilėmis, po du griežinėlius kiekvienoje.
3. Ant jų dėkite mėsos plokšteles, sutepkite jas garstyčiomis.
4. Pomidorą nuplaukite, supjaustykite dideliais griežinėliais. Dėkite po 2 griežinėlius ant kiekvieno mėsos
gabalo. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite peiliu ar išspauskite. Česnaku pabarstykite
pomidorus.
5. Iš anksto išvirkite bulves su lupenomis. Ataušinkite, nulupkite, smulkiai sutarkuokite. Bulvių drožles
paskirstykite ant mėsos gabalų, formuodami nedidelius kalnelius.
6. Bulves sutepkite majonezu ar grietine, pabarstykite druska.
7. Ruošinius pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 min. Jei bulvių viršus degs,
pridenkite folija. Išimkite mėsą iš orkaitės, pabarstykite tarkuotu sūriu, vėl pašaukite į orkaitę 5
minutėms, kad sūris išsilydytų.
8. Gatavą patiekalą šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite šviežiais žalumynais, patiekite.
Gero apetito.