Receptai
Švelniausi mėsos suktinukai su sūriu ir džiovintomis slyvomis, aplieti grietininiu padažu su garstyčiomis
Ingredientai:
- jautiena – 800 g
- grietinė – 500 g
- garstyčios – 2 valgomieji šaukštai
- česnakas – 9-10 skiltelių
- kietasis sūris – 250 g
- džiovintos slyvos – 20 g
- aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai
- druska – pagal skonį
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Pjaustome jautieną skersai skaidulų porcijomis, apie 1 cm pločiu.
Išmušame kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių. Beriame druskos ir pipirų.
Tarkuojame kietąjį sūrį ir dedame ant kiekvieno mėsos gabalėlio.
Ant sūrio dedame 3-4 slyvas. Jei slyvos kietos, iš anksto nuplikome jas verdančiu vandeniu.
Susukame mėsą su įdaru į stangrius suktinukus ir dedame į formą, suteptą aliejumi.
Česnaką spaudžiame plokščiąja peilio puse ir dedame ant mėsos. Beriame druskos, pipirų ir apliejame
aliejumi.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Per tą laiką ruošiame padažą. Šluotele sumaišome grietinę ir garstyčias, kol susidarys burbuliukai.
Išimame keptus suktinukus iš orkaitės ir užpilame juos grietininiu garstyčių padažu ir vėl pašauname į
orkaitę.
Kepame dar 20 minučių, kol bus gatavi, padidinę kaitrą iki 200 laipsnių.
Patiekiame patiekalą karštą, pabarstę šviežiais žalumynais.
Gero apetito!