Receptai
Kukuliai bulvių tešloje
Ingredientai:
- bulvės – 400 g
- kvietiniai miltai – 300 g
- sviestas – 100 g
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- kiaušinis – 1 vnt
- kiaulienos faršas – 400 g
- džiūvėsėliai – 3 valgomieji šaukštai
- česnakas – 2 skiltelės
- svogūnas – 1 vnt
- pienas – 3 valgomieji šaukštai
- imbieras – 2 arbatiniai šaukšteliai
- malti juodieji pipirai – 0,5 arbatinio šaukštelio
- kiaušinio trynys – 1 vnt
- grietinė – 1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas:
Į virtas bulves pilkite ištirpintą sviestą ir sutrinkite košę. Dėkite kiaušinį, 0,5 arbatinio
šaukštelio druskos, miltus ir užmaišykite tešlą. Susukite ją į maistinę plėvelę ir palikite 10
min.
Padalinkite tešlą į 4 dalis, kiekvieną iškočiokite į lakštą ir išpjaukite apskritimus.
Dabar užsiimsime kukuliais. Į faršą dėkite išspaustą česnaką, imbierą, džiūvėsėlius,
druską, pipirus, pieną, smulkiai supjaustytą svogūną. Gerai permaišykite.
Sutepkite rankas aliejumi ir suformuokite nedidelius mėsos rutuliukus. Apkepkite juos
keptuvėje su aliejumi iš visų pusių.
Gatavus kukulius suvyniokite į tešlos apskritimus. Dėkite tešlą į keksų formas ir aptepkite
trynio ir grietinės mišiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 min.
Kukuliai tešloje papuoš bet kurį stalą. Be to, jų paruošimas neužims daug laiko ir jėgų,
jiems nereikia daug produktų.
Aš, pavyzdžiui, pradedu užsiimti faršu, kai tik palieku tešlą pastovėti. Būtinai pabandykite!