Receptai

Labai mėgstu bandeles su varške. Bet kai nėra laiko terliotis su tešla, gaminu tinginių bandeles. Rodau 2 savo mėgstamiausius tinginių bandelių receptus

Labai mėgstu bandeles su varške, gaminu jas įvairiais būdais. Jų pagrindas gali būti įvairiausias iš mielinės ar bemielės tešlos.

Bet kai nėra laiko terliotis su tešla, gaminu tinginių bandeles. Rodau 2 savo mėgstamiausius tinginių bandelių receptus.

Įdaras. Į dubenį dedame 2 pakelius varškės (9% arba 5%), dedame 1 kiaušinį, vanilino (1g), cukraus (4 valgomuosius šaukštus).

Gerai permaišome ir gaunasi pakankamai tirštas įdaras. Jį galima papildyti džiovintais vaisiais,
cukatomis, citrinos žievele ar cinamonu.

1 variantas. Paruošimui imame riestainius ir plonas batono riekes (po 8 vnt). Batono riekių minkštimą išpjauname.

Riestainius užmerkiame piene (apie 500 ml) 10-15 min. Į formą dedame riestainius, batono minkštimą išmirkome piene, truputį nuspaudžiame ir dedame į riestainius, kad suformuotume dugną. Kepant bet koks įdaras (skystas ar tirštas) neištekės į išorę.

Dedame varškės įdarą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.

Štai koks grožis gaunasi. Bandelių skonis ir aromatas nuostabus.

2 variantas. Paruošimui prireiks batono. Supjaustome jį apie 1,5 cm storio riekėmis.

Batono riekes įleidžiame į pieną (250 ml), greitai išimame ir dedame į skardą. Pirštų pagalba darome
duobutes.

Į duobutes dedame varškės įdarą, esant pageidavimui sutepame įdarą ir batoną kiaušiniu. Pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25 min.

Dėl pieno tinginių bandelių kraštai kepant nevirsta džiūvėsiais, o lieka minkšti. Skoniu jie primena bandeles iš mielinės tešlos. Jos labai aromatingos ir skanios.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page