Receptai
Stulbinantis užkandis prie mėsos patiekalų – greitai marinuoti baklažanai
Kol daržovių sezonas pačiame pajėgume, siūlome jums pasigaminti greitai marinuotų baklažanų. Išeina
labai skanus užkandis prie bet kokių mėsos patiekalų.
Ingredientai:
– 900 g baklažanų
– 1 svogūnas
– 3 skiltelės česnako
– 6 valgomieji šaukštai aliejaus
– 3 valgomieji šaukštai obuolių acto (galima imti bet kokį 6 % actą)
– 1 valgomasis šaukštas cukraus
– 1 valgomasis šaukštas druskos + druska baklažanų virimui
– švieži žalumynai pagal nuožiūrą
Paruošimas:
Baklažanams nupjauti uodegėles ir nulupti žievę. Nuluptus baklažanus supjaustyti kubeliais ir dėti į gilų dubenį.
Vandenį pilti į puodą, berti truputį druskos ir užvirinti. Baklažanus gerai nuplauti ir dėti į puodą su verdančiu vandeniu. Uždengti puodą dangčiu ir virti baklažanus apie 5 min. Virtus baklažanus atsargiai dėti į lėkštę ir palikti, kad truputį atauštų.
Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Dėti supjaustytus svogūnus į gilų indą.
Česnakus nulupti ir išspausti tiesiai į svogūnus. Dėti po valgomąjį šaukštą druskos ir cukraus. Į tą patį indą pilti aliejų ir actą. Viską gerai permaišyti ir palikti 10 minučių, kad visi skonio atspalviai ir aromatai atsiskleistų ir taptų ryškesni. Į baklažanus pilti svogūnų marinatą. Viską kruopščiai permaišyti ir pabaigoje truputį paspausti šaukšteliu.
Dubenį uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą. Po 6 valandų skanus užkandis bus gatavas. Išimkite
marinuotus baklažanus iš šaldytuvo, dėkite į gražią salotinę. Galite pabarstyti juos smulkintais šviežiais
žalumynais.
Užkandėlė gaminama labai greitai, išeina labai skani. Būtinai pasinaudokite mūsų receptu ir paruoškite
greitai marinuotus baklažanus.
Gero apetito!