Receptai
Kai šaldytuve „pelė pasirorė“! Gaminam skanius pyragėlius su žalumynais ir kefyru
Ingredientai:
Šiltas kefyras — 400 ml;
miltai — 700-800 g;
kiaušiniai — 2 vnt;
soda — 1/3 a.š.;
svogūnų laiškai ir švieži krapai;
druskos pagal skonį;
augalinis aliejus — 30 ml.
Gaminimas:
Į pašildytą kefyrą sudedam druską ir sodą, po to dedam kiaušinius ir augalinį aliejų. Sumaišom iki vienalytės masės.
Pridedam smulkiai pjaustytų svogūno laiškų ir žalumynų.
Palaipsniui pilam miltus ir užmaišom labai minkštą, nelimpančią prie rankų, tešlą.
Dedam tešlą ant stalo, pabarstom miltais, padalinam į 8 – 9 dalis.
Kiekvieną gabalėlį iškočiojam iki 0,5 cm storio blyno.
Apkepam blynelius iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels.
Iškepusius blynelius dedam ant popierinės servetėlės, kad nutekėtų nereikalingas aliejus.
Gero apetito!