Receptai
Ne sriuba, o stebuklas: taip sako visi, kas paragauja, o gaminama paprastai ir greitai
Iškart ir nesitiki, kad tai taip skanu! Bet patikėkite, verta kartą paragauti – ir jūs įsimylėsite šią sriubytę kaip ir aš!
Ingredientai:
- konservuotas tunas – 1 indelis
- vanduo – 1,7 l
- bulvės – 250-300 g
- svogūnas – 1 vnt
- morka – 1 vnt
- soros – 2 valgomieji šaukštai
- grietinėlė (pas mane 20%) – 300-350 ml
- druska
Kaip gaminti:
Nedideliame aliejaus kiekyje apkepu svogūną iki skaidrumo. Paskui dedu morkas. Supjausčiau morkas šiaudeliais, bet galima ir sutarkuoti. Kepu dar porą minučių.
Pasūdytame vandenyje išverdu bulves.
Soras gerai perplaunu ir minutėlei užpilu verdančiu vandeniu. Paskui dedu į puodą su bulvėmis. Ir verdu, kol išvirs bulvės.
Kai bulvės jau gatavos, į puodą dedu žuvies konservus.
Paprastai imu tuną (su juo sriubytė skaniausia), bet galima naudoti ir kitus konservus (tik ne kilkes pomidorų padaže, žinoma). Pas mane šiandien tunas netgi be aliejaus (tik žuvis, druska ir vanduo). Dedu į puodą kartu su skysčiu.
Ten pat – keptos daržovės ir karšta grietinėlė. Ragauju, jeigu reikia, dedu druskos ir juodųjų pipirų. Kai tik užverda, nuimu nuo ugnies.
Leidžiu pastovėti porą minučių ir patiekiu.
Paprastai patiekiu su šviežiais žalumynais. Tai labai skanu!