Receptai

Gaminau juos jau tūkstantį kartų! Genialus skanėstas visiems laikams

Riešutėliai su sutirštintu pienu – tai vienas mėgstamiausių saldumynų daugeliui.

Siūlome paprastą ir labai skanų receptą. Paruoškite savo riešutinę ir imkitės darbo.

Paruošimui mums prireiks tokių ingredientų:

– miltai 500-600 g
– kiaušiniai 2 vnt
– grietinė 2 valgomieji šaukštai
– cukrus 150 g
– vanilinis cukrus 1 pakuotė
– soda pusė arbatinio šaukštelio
– actas 1 arbatinis šaukštelis
– virtas sutirštintas pienas 1 indelis
– riešutai 200 g
– sviestas 200 g

Suminkštėjusį sviestą sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, viską pertriname ir dedame kiaušinius,
bet kokio riebumo grietinę, sodą, actą ir išmaišome masę.

Išsijojame miltus ir beriame į tešlą. Tešla turi būti nelipni, minkšta ir labai elastinga. Dedame tešlą į
maišelį ir dedame jį į šaldytuvą 30 min.

Rankas pabarstome miltais ir formuojame rutuliukus iš tešlos gabalėlių, dedame ant stalo. Rutuliukų
dydis turi atitikti jūsų riešutinę. Kai jūs padarysite tiek rutuliukų, kad užtektų 2 kepimams riešutinėje,
likusius rutuliukus dėkite į šaldytuvą,kai prireiks, išimkite ir kepkite.

Formą sutepame aliejumi, dedame tešlos rutuliukus ir prispaudžiame formą. Kepame visą tešlą, kol
pagels.

Sumaišome sutirštintą pieną su smulkintais žemės riešutais ir gauname įdarą. Kremo tirštumą
reguliuokite patys – dėkite daugiau ar mažiau sutirštinto pieno.

Po to, kai riešutų puselės atauš, į jas dėkite įdarą, sutvirtinkite tarpusavyje ir patiekite.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page