Receptai

Ruošiu marinuotą užkandį iš ridikėlių ir agurkų: puikus sezoninis gaminys bet kokiam stalui

Ingredientai 3 stiklainiams po 0,5 l:

– ridikėliai – 500 g
– agurkai – 2 vidutinio dydžio
– vanduo – 500 ml
– vyno actas 6% – 100 ml (galima pakeisti obuolių actu)
– cukrus – 2 valgomieji šaukštai
– druska – 2 arbatiniai šaukšteliai
– lauro lapai – 2 vnt
– garstyčių grūdeliai – 2-3 arbatiniai šaukšteliai
– malti juodieji pipirai – 0,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimo būdas:

1. Į puodą su vandeniu dedame cukrų, druską, lauro lapus, garstyčių grūdelius, maltus juoduosius
pipirus ir vyno actą.

2. Dedame ant viryklės, užviriname ir iškart nuimame nuo ugnies. Marinatą būtina atvėsinti iki
kambario temperatūros.

3. Ridikėlius ir agurkus pjaustome plonais griežinėliais ir kaip galima standžiau sudedame į iš anksto
paruoštus švarius stiklainius.

4. Užpilame atvėsusiu marinatu taip, kad į kiekvieną patektų garstyčių.

5. Uždarome dangteliais ir dedame į šaldytuvą.

Gaunasi paprastas, greitas ir labai skanus sezoninis užkandis! Ant stalo atrodo ryškiai, galima drąsiai
patiekti ir šventei!

Kiekvienais metais laukiu nesulaukiu, kol pagaliau prasidės daržovių sezonas, kad pagaminčiau kuo
daugiau panašių užkandžių!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page