Receptai

Senas močiutės receptas – pomidorai su kopūstais. Žiemą pirštelius apsilaižysi!

Reikes:

– kopūstai
– pomidorai
– paprika 1 vnt
– morka 1 vnt
– svogūnas 1 vnt
– krienų lapai ar šaknis
– krapai
– kvapieji pipirai po 3 vnt į stiklainį
– juodųjų pipirų žirneliai po 5-6 vnt
– lauro lapai po 1 vnt į stiklainį

Marinatas:

– 1,5 l vandens
– druska 2 valgomieji šaukštai
– cukrus 4 valgomieji šaukštai
– 9 % actas 4 valgomieji šaukštai

Paruošimas:

Pjaustome kopūstus plonais šiaudeliais, dedame į salotinę. Papriką perpjauname per pusę ir taip pat supjaustome plonais šiaudeliais, dedame į salotinę. Morką stambiai tarkuojame ir dedame į daržoves.

Svogūną pjaustome žiedais.

Stiklainius iš anksto sterilizuojame orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje 10-12 min. Pas mane 1,5 l
stiklainiai.

Į stiklainio dugną dedame po 1 lauro lapelį, po 3 vnt kvapiųjų pipirų ir 5-6 vnt pipirų žirnelių. Dedame krienų lapus, krapus.

Pomidorus įduriame kotelio srityje ir dedame į stiklainį (pirmas sluoksnis). Daržoves salotinėje gerai permaišome ir darome stiklainyje daržovių sluoksnį.

Toliau vėl pomidorų sluoksnis ir sluoksnis kopūstų su daržovėmis.

Viršuje dedame svogūno žiedus. Ir iki pat viršaus užpildome pomidorais. Viršuje pomidorus pridengiame kopūstais ar svogūnais.

Užpildytus stiklainius užpilame verdančiu vandeniu iki pat viršaus, pridengiame dangteliu ir neužsukdami paliekame 10 min.

Vandenį iš stiklainių nupilame specialaus dangtelio pagalba. Stiklainius su pomidorais antrą kartą užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame dangteliais ir paliekame 10 min. Ir vėl nupilame vandenį.

Gaminame marinatą 1,5 l vandens. Į puodą su nupiltu vandeniu iš stiklainių beriame druską, cukrų. Gerai permaišome ir leidžiame pavirti 3-4 min, kol pilnai ištirps druska ir cukrus. Į verdantį marinatą pilame actą. Permaišome ir leidžiame pavirti 1 min.

Karštu marinatu užpilame stiklainius iki pat viršaus. Hermetiškai uždarome stiklainius dangteliais.

Apverčiame stiklainius ant dangtelių, uždengiame pledu, kol pilnai atauš.

Pomidorai gaunasi labai skanūs, neplyšta, o kopūstai su svogūnais – traškūs. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page