Idomybes
Kodėl kavą reikia laikyti šaldytuve: kelios priežastys
Skonis ir aromatas
Jei jūs norite gauti skanų, aromatingą ir žvalinantį gėrimą, tokį, kokį paprastai patiekia kavinėje, dėkite savo kavos pupeles į šaldytuvą. Britų mokslininkai iš Bato universiteto nusprendė, kad tai teisingiausia.
Iš pradžių jie iškėlė hipotezę, o paskui patikrino ją praktikoje. Esmė tame, kad iš atšaldytų kavos pupelių gaunami sodresni milteliai. Tai turi tiesioginę įtaką gėrimo aromatui. Be to, kava gaunasi stipresnė ir pagaminama greičiau.
Ilgesnis vartojimo terminas
Dar vienas kavos pupelių laikymo šaldytuve ar net šaldymo kameroje pliusas. Toks variantas puikiai tinka ir tikriems kavamanams, kurie paprastai perka pupeles urmu, ir tiems, kurie kavą išima tik pavaišinti svečiams.
Ar verta priminti, kad geriau naudoti šviežiai maltą kavą. Žinoma, gėrimo skonio kokybė bus prarasta, pupeles sumalus anksčiau. Jūs galėsite mėgautis aromatingu ir žvalinančiu gėrimu įsigiję nedidelę kavamalę. O kokią kavą renkatės jūs?