Receptai

Receptai : imbieriniai cukatai – nebeperku saldainių, kai sužinojau šį receptą

Imbieriniai cukatai gali pasigirti originaliu skoniu. Juos galima valgyti atskirai, o galima dėti į desertus ir kepinius, ypač jie tinka velykinei tešlai paskaninti. Norite sužinoti, kaip pasigaminti imbierinių cukatų?

INGREDIENTAI:

  • Imbieras – 300 g;
  • Cukrus – 250 g;
  • Vanduo  – 0,5 stiklinės.

Džiovinimo orkaitėje laikas: 4-5 valandos, saulėje – dvi paros.

RECEPTAS PAŽINGSNIUI:

  1. Nuvalom imbierą, naudodami vaisių skustuką arba aštrų peilį. Supjaustom gabalėliais, kurių storis apie 5 mm.
  1. Imbiero gabalėlius sudedam į puodą, pilam vandenį, kad uždengtų prieskonį. Statom ant ugnies ir laukiam užvirimo. Nuo užvirimo momento verdam imbierą 10 minučių ant mažos ugnies. Verdant, iš imbiero išeis aštrumas, o gana kieta šaknis taps minkštesnė.
  2. Tada imbierą nukošiam ir gerai nuplaunam šaltu vandeniu.
  3. Gaminam mišinį iš nurodyto kiekio vandens ir cukraus. Sudedam į jį imbiero skilteles ir verdam maždaug valandą, kol susidarys tirštas sirupas.
  4. Kai skystis išgaruos, imbiero gabalėliai taps permatomi -vadinasi jau paruošta. Galima nuimti nuo ugnies.
  5. Imam skardą, patiesiam kepimo popierių. Truputį ataušusius gabaliukus sirupe dedam lygiomis eilėmis. Džiovinam saldžius gabalėlius 3-4 valandas orkaitėje, temperatūra turi būti 70-80 laipsnių.
  6. Padėklą su cukatais galima pastatyti saulėtoje vietoje ant palangės – ten laikyti 3-4 dienas. Po to laikyti cukatus reikia hermetiškoje dėžutėje arba popieriniame maišelyje.

Tai jums tikrai patiks!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page