Receptai
Silkė skandinaviškai. 3 įdomūs būdai
Silkė su svogūnais – tai skanu, bet pakankamai banalu.
Paįvairinkite savo meniu skandinaviška silke, paruošta vienu iš trijų būdų. Kiekvienas padažų, pateiktų žemiau, idealiai dera su silpnai sūdyta silke. Gatavas patiekalas atrodo labai apetitiškai.
Silkės paruošimas
Pradžiai reikia nuvalyti silkę. Silkei be galvos pašalinkite stuburą ir visus kaulus. Nuvalykite plėvelę ir apipjaukite kraštus. Atskirkite file nuo odos. Supjaustykite file gabalėliais.
Vyno marinatas
Nestandartinis silkės paruošimo receptas vyno marinate. Turbūt tai šventiškiausias silkės paruošimo
variantas.
Būtini ingredientai:
– sausas raudonas vynas – 200 ml;
– spanguolės – 50 g;
– 6% actas – 30 ml;
– cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
– lauro lapas;
– pipirų žirneliai;
– kvapiųjų pipirų žirneliai;
– gvazdikėliai;
– kalendra;
– raudonasis svogūnas – 1 vnt.
Pirmojo marinato paruošimui į prikaistuvį pilkite sausą raudonąjį vyną, obuolių actą, berkite prieskonius, spanguoles ir pavirkite ingredientus 5 min. Palikite marinatą ataušti iki kambario temperatūros. Sumaišykite silkę su pusžiedžiais supjaustytu raudonuoju svogūnu ir užpilkite ataušusiu marinatu. Po paros silkė bus paruošta vartojimui.
Garstyčių padažas
Visų mėgstama silkė garstyčių padaže. Pikantiškas receptas aštrių patiekalų mėgėjams.
Būtini ingredientai:
– garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
– grūdėtosios garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
– majonezas – 1,5 valgomojo šaukšto;
– 1⁄2 citrinos sultys;
– cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
– svogūnas – 1 vnt.
Antrojo padažo paruošimui sumaišykite dviejų rūšių garstyčias, majonezą, pusės citrinos sultis, cukrų ir
svogūną, supjaustytą pusžiedžiais. Sumaišykite silkę su paruoštu padažu. Patiekalą galima iškart dėti ant stalo.
Krapų padažas
Aromatingi krapai idealiai dera su silke. Tokią silkę galima drąsiai patiekti su virtomis bulvėmis ar koše.
Būtini ingredientai:
– vanduo – 200 ml;
– pipirų žirneliai;
– kvapiųjų pipirų žirneliai;
– lauro lapas;
– 1⁄2 citrinos sultys;
– cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
– svogūnų laiškai;
– svogūnas – 1 vnt;
– krapai;
– aliejus.
Paruoškite sūrymą: vandenį, pusės citrinos sultis ir prieskonius užvirinkite ir pavirkite kelias minutes. Palikite sūrymą pilnai ataušti.
Į supjaustytą silkę dėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, smulkintus svogūnų laiškus, krapus ir aliejų.
Užpilkite silkę ataušusiu sūrymu ir palikite marinuotis parą.