Receptai

Užpiltinis pyragas su vištiena ir cukinija: skanūs ir paprasti pietūs

Paprastas ir skanus receptas sotiems pietums ar vakarienei.

Gaminamas lengvai ir paprastas, susidoros kiekvienas pradedantis kulinaras.

Ingredientai:

– vištienos file – 300-350 g
– vidutinio dydžio cukinija – 1 vnt
– kvietiniai miltai – 50 g
– kepimo milteliai – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– kiaušiniai – 2 vnt
– pienas – 150 ml
– bet koks sūris – 50 g
– bet kokie žalumynai – pundelis
– druska, pipirai – pagal skonį
– prieskoniai – pagal pageidavimą

Paruošimo receptas

Cukiniją supjaustome smulkiais kubeliais. Galima stambiai sutarkuoti, tačiau tokiu atveju išsiskirs daug
skysčio.

Į gilų dubenį įmušame kiaušinius ir beriame žiupsnį druskos.

Į kiaušinius pilame pieną ir plakame iki vienalytės masės.

Sumaišome miltus ir kepimo miltelius, beriame miltų mišinį į bendrą masę.

Viską gerai permaišome.

Sūrį stambiai sutarkuojame, žalumynus smulkiai supjaustome.

Viską beriame į kiaušinių bei miltų mišinį.

Vištienos file pjaustome smulkiais kubeliais ir taip pat dedame į dubenį.

Pas mane vištienos šlaunelių mėsa, galima naudoti bet kokią mėsą.

Viską permaišome, dedame pjaustytą cukiniją.

Sūdome ir beriame pipirų pagal skonį, dar galima dėti mėgstamų prieskonių.

Permaišome ir dedame masę į kepimo formą, išlyginame mentele.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 35-40 min.

Gatavą pyragą išimame iš formos ir patiekiame karštą.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page