Receptai

Užpiltinis pyragas su vištiena ir cukinija: skanūs ir paprasti pietūs

Paprastas ir skanus receptas sotiems pietums ar vakarienei.

Gaminamas lengvai ir paprastas, susidoros kiekvienas pradedantis kulinaras.

Ingredientai

– vištienos file – 300-350 g
– vidutinio dydžio cukinija – 1 vnt
– kvietiniai miltai – 50 g
– kepimo milteliai – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– kiaušiniai – 2 vnt
– pienas – 150 ml
– bet koks sūris – 50 g
– bet kokie žalumynai – pundelis
– druska, pipirai – pagal skonį
– prieskoniai – pagal pageidavimą

Paruošimo receptas

Cukiniją supjaustome smulkiais kubeliais. Galima stambiai sutarkuoti, tačiau tokiu atveju išsiskirs daug
skysčio.

Į gilų dubenį įmušame kiaušinius ir beriame žiupsnį druskos.

Į kiaušinius pilame pieną ir plakame iki vienalytės masės.

Sumaišome miltus ir kepimo miltelius, beriame miltų mišinį į bendrą masę.

Viską gerai permaišome.

Sūrį stambiai sutarkuojame, žalumynus smulkiai supjaustome.

Viską beriame į kiaušinių bei miltų mišinį.

Vištienos file pjaustome smulkiais kubeliais ir taip pat dedame į dubenį.

Pas mane vištienos šlaunelių mėsa, galima naudoti bet kokią mėsą.

Viską permaišome, dedame pjaustytą cukiniją.

Sūdome ir beriame pipirų pagal skonį, dar galima dėti mėgstamų prieskonių.

Permaišome ir dedame masę į kepimo formą, išlyginame mentele.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 35-40 min.

Gatavą pyragą išimame iš formos ir patiekiame karštą.

Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page