Receptai
Vaikystėje mama kepdavo skaniausius bulvinius blynus, tačiau šitas receptas dar įdomesnis. Bulviniai paplotėliai su superplona tešla
Ingredientai:
– bulvės 1 kg
– krapai 4 šakelės
– petražolės 4 šakelės
– sūris 150 g
– juodieji pipirai 1⁄4 arbatinio šaukštelio
– kiaušiniai 2 vnt
– grietinė 100 g
– miltai 70 g
Pradžiai mums reikia išvirti bulves. Kad jos greičiau išvirtų, supjaustykite smulkiais gabalėliais ir virkite 20
min.
Kai bulvės išvirė, mums reikia jas sugrūsti. Nieko nededame kaip klasikinei košei. Paprasčiausiai
grūdame bulves iki košės konsistencijos.
Smulkiname žalumynus, dedame į bulves, ten pat dedame stambiai tarkuotą sūrį ir juoduosius pipirus.
Atskirame dubenyje plakame kiaušinius šakute, dedame grietinę, miltus ir sumaišome iki vienalytės masės (pagal konsistenciją kaip skysta grietinė, o spalva kaip blynų tešlos). Paskui formuojame apvalius pyragėlius iš bulvių, dedame keptuvę ant viryklės ir pilame aliejų.
Suformuotus blynus pilnai panardiname į kiaušinių ir grietinės mišinį.
Dedame mūsų blynelius į keptuvę ir apkepame kiekvieną pusę po 3-4 min.
Pyragėliai turi gautis auksaspalviai. Pagal pageidavimą aliejų galima sugerti servetėle, tačiau to daryti
nebūtina.
Patiekite gražiai su žalumynais, šviežiomis daržovėmis ir padažu pagal savo skonį. Esu įsitikinusi, pamėgsite šį receptą.