Receptai

Gardžiausias ir populiariausias silkės užkandis ant jūsų stalo!

INGREDIENTAI:

  • Silkė filė 3 vnt. (skaniau riebesnės, pačių išdarinėtos)
  • Obuoliai 1 vnt. rūgštesni
  • Kiaušiniai 2-3 vnt. virti
  • 3 riekės batono
  • Svogūnai 1 vnt. (nedidelio)
  • Citrinos sultys 1 arbat. š.
  • Alyvuogių aliejus 1 valg. š. arba pagal skonį
  • Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
  • Šiek tiek pieno

KAIP GAMINTI :

1. Batono riekeles pamirkau piene 10-15 minučių.
2. Obuolį nulupu, išimu sėklalizdžius ir supjaustau nedideliais gabalėliais. Silkę irgi pasmulkinu į nedidelius gabaliukus. Svogūną perpjaunu į kelias dalis.
3. Mėsmale sumalu obuolį, silkę, svogūną ir nusunktą batoną.
4. Į masę įdedu aliejų, citrinos sultis ir gerai išmaišau. Paragauju, ar užtenka rūgštelės (jeigu trūksta, įspaudžiu dar šiek tiek citrinos sulčių), pagardinu trupučiu maltų juodųjų pipirų. Padedu bent pusvalandukui į šaldytuvą.
Patiekiamas su juoda duona, skrebučiais. Skanu ir su šaltomis ar karštomis virtomis bulvėmis.
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page