Patarimai
9 kulinariniai triukai, kurių nenaudoti būtų nusikaltimas
- Pagerinam makaronų skonį
Norite paįvairinti įprastus padažus makaronams? Ryškumo suteiks citrinos sultys, kaparėliai, alyvuogės arba actas. O kad padažas būtų švelnesnis, porą minučių iki baigiant gaminti padažą, pridėkite į jį šiek tiek pieniškų produktų (jogurto, ožkos sūrio, pieno).
- Kepam idealios formos pyragą
Dar viena idealaus pyrago paslaptis — dantų siūlo naudojimas. Dantų siūlas pjauna tešlą kur kas geriau, negu peilis. Nuo šiol jūsų varškės pyragas, bandelės ir kita bus idealūs…
- Kepam svogūnus keptuvėje ir neperkepam
Jei jūs pastebėjote, kad svogūnai kepa per smarkiai, įmeskite į keptuvę ledo gabalėlį. Ji atvės, leda greit išgaruos, o svogūnai liks reikiamos konsistencijos.
- Atšildom mėsą per kelias sekundes
Pamiršot iš anksto išimti iš šaldiklio mėsą ir ją atšildyti? Ne bėda, galima atšildyti, naudojant puodą su karštu vandeniu ir koštuvą. Vištiena atšyla per 10minučių, kitos mėsos rūšys – per 12 minučių.
- Atskiriam trynį nuo baltymo
Kaip atskirti trynį nuo baltymo, naudojant plastikinį butelį, žino visi. Bet yra paprastesnis būdas. Jums reiks šaukšto su skylutėmis ir įprasto indo baltymams.
- Hermetiškai uždarom maišelį
Hermetiškai užtaisyti maišelį galima, pasitelkus lygintuvą ir foliją. Folija apsukam maišelio galą, tada šią konstrukciją kelioms sekundėms prispaudžiam lygintuvu.
- Išspaudžiam citrinos sultis
Nusprendėte į sriubą, padažą, salotas pridėti citrinų sulčių, o po ranka nėra sulčiaspaudės?
- Pjaustom svogūną idealiais žiedais
Svogūno pjaustymas ne visiems patinka. Šis triukas neišgelbės jūsų nuo ašarų, bet tikrai išsaugos pirštus nuo sužeidimų ir supjaustyti svogūnus gražiais žiedais.
- Greit išimam kauliukus iš uogų
Kad nė vienas kauliukas nesugadintų smaližiavimo uogomis, galima rasti paprastą būdą, juos pašalinti. Apsiginkluokite buteliu su siauru kakliuku ir plonu pagaliuku.
Tai jums tikrai patiks!