Receptai
Pikantiški burokėlių putėsiai su silke
Ingredientai:
– burokėliai – 400 g
– silkės file – 200 g
– majonezas – 3 valgomieji šaukštai (su kaupu)
– krienai – 1 valgomasis šaukštas
– želatinas – 10 g
– malti juodieji pipirai – pagal skonį
– salotų lapai – 6 vnt
6 porcijos
Paruoškite produktus putėsiams. Burokėlius iškepkite orkaitėje folijoje, ataušinkite, nulupkite. Želatiną (pas mane greitai tirpstantis) ištirpinkite mažame verdančio vandens kiekyje, aš įpyliau vos porą šaukštų vandens.
Burokėlius ir silkę supjaustykite į kelias dalis, sudėkite visus ingredientus (išskyrus želatiną) į blenderį. Įjunkite 4-5 min.
Masė turi gautis tiršta ir vienalytė. Supilkite ištirpintą želatiną, vėl įjunkite smulkintuvą porai minučių.
Putėsiai paruošti.
Paimkite bet kokią silikoninę formą ar stiklinius indelius, išpilstykite putėsius ir dėkite į šaldytuvą 3-4 val.
Putėsiai labai lengvai atsikabina nuo silikoninės formos sienelių, nereikia net šildyti.
Papuoškite putėsius žalumynais, jei jūsų formelės nedidelės ir nėra salotų lapų, tada patiekite putėsius ant obuolių žiedelių ar sūrių sausainių.
Gero apetito!