Receptai
Grybų skonio baklažanai su česnaku, pagaminami per 10 minučių
Baklažanai ne visada gali būti skanūs, netgi galima pasakyti, kad jie patinka tik mėgėjams. Bet esmė tame, ar taisyklingai jie gaminami. Skubame pasidalinti su jumis receptu tokios įdomios daržovės, kuri gali būti tokia pat skani, kaip ir kepti šampinjonai.
Netikite? Tai pabandykite pasigaminti patys. Paslaptis slypi baklažano ir grybo struktūros panašume.
Ko reikės?
- 2 kg. baklažanų
- 1 galvutės česnako
- 300 gr krapų
- 1,5 stiklinės augalinio aliejaus
- ½ arbatinio šaukštelio acto (9%)
- 2 valg. šaukštai druskos
- 2,5 l vandens
Gaminimas:
Iš pradžių reikia paruošti tirpalą – o būtent vandenį (2,5 l.), į kurį reikia suberti druską ir supilti actą (pagal receptą). Po to tirpalą užvirinti.
Kol vyksta šia procesas, būtina paruošti baklažanus – odelę galite nuimti, galite ir palikti, kiekvienas pagal savo skonį. Po to reikia daržovę supjaustyti kubeliais.
Po to baklažaną įdėti į verdantį vandenį ir virti 5 minutes.
Svarbus yra konservavimo etapas.
Konservavimo pagrindas yra prieskoniai, o būtent krapai ir česnakas, kuriuos būtina greitai susmulkinti ir pridėti aliejaus. Paruošus pagrindą, būtina baklažanus nukošti ir sumaišyti su krapais ir česnakais.
Gautą mišinį reikia sudėti į stiklainius ir nakčiai palikti šaldytuve.