Receptai

Klasikinis blynų su varške receptas

Noriu su jumis pasidalinti klasikiniu savo močiutės blynų su varške receptu. Vaikystėje man tai buvo geriausi pusryčiai. Prisipažinsiu, kad ir dabar kartais mėgstu prisiminti vaikystę ir juos pasigaminti.

Šis paprastas blynų su varške receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių. Tokie blynai gaunasi purūs ir minkšti. Be to, jie išlaiko formą ir kepant keptuvėje nesuyra. Pabandykite, tai lengva!

Sudedamosios dalys:

  • 80 g cukraus,
  • 200 g varškės,
  • 200 g kefyro,
  • 5 g sodos,
  • 2 kiaušiniai,
  • 9 valg. š. miltų.

Porcijų kiekis: 4–5

Gaminimas

  1. Kiaušinius sumaišome su cukrumi, tada supilame kefyrą ir išmaišome iki vientisos masės. Čia supilame ir sodą. Palaukime, kol ji sureaguos. Kai tik pasirodys burbuliukai, dar kartą išmaišome. Supilame miltus ir varškę. Maišome iki vientisos masės.
  2. Ant gerai įkaitintos keptuvės šaukštu dedame tešlos (nedidelį kiekį), kad gautųsi apvalūs blynai. Kepame iš abiejų pusių ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol apskrus.
  3. Iškeptus blynus dedame ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

Tiekiame su grietine, kondensuotu pienu arba uogiene!

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page
Close