Receptai

Lavašo vamzdeliai su faršu ir sūriu orkaitėje

Ingredientai:

– plonas lavašas 2 vnt
– kiaulienos-jautienos faršas 300-400 g
– kietasis sūris 200 g
– svogūnas 1 vnt
– česnakas 1 skiltelė
– petražolės 20 g
– kiaušinis 1 vnt
– prieskonių mišinys pagal skonį
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas:

– Paruoškite būtinus produktus pagal sąrašą. Iš anksto paruoškite faršą, sumaldami mėsą, puikiai
tiks jautienos ir kiaulienos mišinys.

– Svogūną nulupkite, supjaustykite maksimaliai smulkiai arba sutrinkite blenderyje. Česnako skiltelę išspauskite. Žalumynus nuplaukite, supjaustykite. Visus paruoštus komponentus dėkite į faršą, berkite druską, pipirus ir bet kokius prieskonius mėsai.

– Mišinį kruopščiai permaišykite iki vienalytės masės, geriau rankomis.

– Ploną lavašą perpjaukite į dvi dalis. Jums turi gautis 4 vienodi lavašo lapai. Kiekvieną lavašą iš vienos pusės sutepkite mėsos mase per visą perimetrą.

– Sūrį stambiai sutarkuokite, pabarstykite mėsos faršą.

– Šoninius lavašo kraštus pasukite vidun, kad kepdamas sūris neišbėgtų. Susukite lavašą su įdaru į tvirtą vyniotinį.

– Taip pat padarykite su kitais egzemplioriais.

– Skardą užtieskite kepimo popieriumi, dėkite ruošinius. Sumuškite kiaušinį į dubenėlį, išplakite iki vienalytės masės. Sutepkite kiaušiniu visus vamzdelius.

– Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, skardą dėkite į vidurinę lentynėlę. Pirmąsias 15 kepimo minučių vamzdelius galima uždengti kepimo popieriumi, kad faršas pilnai iškeptų, o lavašas nepridegtų iš viršaus. Kepkite vamzdelius nustatytoje temperatūroje 35 min.

Vamzdelius patiekite šiltus, kol sūris viduje lieka išsilydęs. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page