Receptai

Keptuvėje keptos šviežios dešrelės

Ingredientai

– mėsos faršas 800 g
– kiaušinis 1 vnt
– česnakas 5-6 skiltelės
– miltai 2 valgomieji šaukštai
– vanduo 60 ml
– morka 1 vnt
– svogūnai 2 vnt
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– aliejus kepimui 3 valgomieji šaukštai

Eiga

– Paruoškite būtinus produktus. Iš anksto paruoškite bet kokios mėsos rūšies faršą. Puikiai tiks
kiaulienos ir vištienos arba kiaulienos ir jautienos mišinys. Į gilų indą įmuškite kiaušinį, dėkite smulkintą česnaką, druską ir maltus pipirus, išplakite šluotele iki vienalytės masės.

– Kiaušinių mišinį pilkite į mėsos faršą, permaišykite. Dėkite nurodytą kiekį miltų.

– Masę kruopščiai permaišykite, geriau rankomis, kad gautųsi vienalytė masė. Paskui faršą išmuškite – pakelkite nedideles faršo porcijas aukštyn, staigiai meskite žemyn, trenkdami į lentelę ar indą. Faršą uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą 15-20 min. Atšaldytas faršas taps vientisesnis.

– Paruoškite švarų plastikinį butelį, nupjaukite dugną, palikdami dalį su kaklu. Išimkite faršą iš šaldytuvo, dėkite į butelį kuo stangriau. Butelyje neturi būti tarpų, kitaip dešrelės nesigaus lygios. Rankomis stumdami faršą, pro kakliuką išspauskite nedideles vienodo ilgio juosteles.

– Ant ugnies dėkite keptuvę su pakankamu aliejaus kiekiu, gerai įkaitinkite, dėkite faršo juosteles.
Kepkite jas ant vidutinės ugnies iš visų pusių, kol įgaus rusvą plutelę, apie 2 minutes iš
kiekvienos.

– Tuo pačiu pasiruoškite keptas daržoves. Daržoves nulupkite, svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite „korėjietiškai“. Svogūną dėkite į ketaus katilą arba storasienę ketaus keptuvę aukštais borteliais. Pirmiau pilkite riebalus, kurie liko nuo dešrelių kepimo. Po kelių minučių į svogūnus dėkite morkas. Kepkite daržoves kol suminkštės 5 min.

– Ant daržovių išdėliokite keptas dešreles.

– Užpilkite jas vandeniu, pasūdykite.

– Troškinkite uždengę ant nedidelės ugnies sekančias 15-20 min.

– Gatavas šviežias dešreles dėkite ant salotų lapų, patiekite. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page